Αναζήτηση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ανοιχτή λογοτεχνία στο Διαδίκτυο

Διαβάστε,  περιηγηθείτε, γνωρίστε ηλεκτρονικά τα βιβλία πολλών  συγγραφέων.
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους για όλη την οικογένεια!
Το Μαγικό Κάστρο

                   

    

Ταξίδι στη χώρα των Παραμυθιών

21o ΔΗΜ. ΣΧ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΘΕΟΧ. & Μ. ΜΑΝΑΒΗ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συντάχθηκε απο τον/την 21 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 13:22

Tο οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας 25ης Μαρτίου, υλοποιεί πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη στοματική Υγεία, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, θα γίνει οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας, στις 15.02.2018. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου με όλους τους κανόνες υγιεινής και κάθε παιδί θα λάβει ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης. Την ημέρα της επίσκεψης των οδοντιάτρων, τα παιδιά είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, και την οδοντόβουρτσά τους.

 

Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας Ε1 - Ε2

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 13:06 Συντάχθηκε απο τον/την Γεώργιος Χαλκιάς Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 13:02

Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης - τμήμα Ε1

Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης - τμήμα Ε2

 

Προγράμματα Τοπικής Ιστορίας Ε1 - Ε2

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συντάχθηκε απο τον/την Γεώργιος Χαλκιάς Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 13:28

Την Παρασκευή 16.02.2018 τα παιδιά των τμημάτων Ε1 και Ε2 του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «ΝΟΥΣ» το Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας «Η Εκμάθηση της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών». Δημιούργησαν το δικό τους βιντεάκι, χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες που τα ίδια τα παιδιά έβγαλαν στην μικρή περιήγηση που έκαναν στον χώρο κοντά στον Λευκό Πύργο και στον παραλιακό δρόμο.
    Οι εκπαιδευτικού των Τμημάτων:
  Σοφία Αλτίνου και Μελίνα Μπουχώρη

   

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α' ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συντάχθηκε απο τον/την Χατζηεφραιμίδης Νίκος Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 11:14

alt

   Στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων του Β΄τριμήνου, η Α΄ Τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μουσείο Παραδοσιακών παιχνιδιών στο Ωραιόκαστρο και συμμετείχε σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 14:52 Συντάχθηκε απο τον/την Αγγελούδη Ευτυχία Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 11:36

   Για μια ακόμα φορά, η εκδρομή που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  από τους μαθητές της Στ΄τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία  του Δ/ντή κ. Γιώργου Χαλκιά, της  Δασκάλας της τάξης  κ.Αγγελούδη Ευτυχίαςκαι του Γυμναστή κ. Νίκου Χατζηεφραιμίδη .

   Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κοινοβουλίου, να μάθουν την ιστορία του κτηρίου καθώς επίσης και να καθίσουν στα έδρανα της Βουλής και να ενημερωθούν σχετικά με το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

   Ακόμη, ιδιαίτερης μορφωτικής και εκπαιδευτικής αξίας επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο μουσείο – κόσμημα της χώρας μας, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στο Εθνικό ιστορικό μουσείο που στεγάζεται στην Παλιά Βουλή, καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

   Στα στενάκια της Πλάκας, στο Μουσείο σχολικής ζωής, οι μαθητές γνώρισαν με βιωματικό τρόπο, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα , τη λειτουργία του σχολείου της εποχής των παππούδων τους.

  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία της εκδρομής , καθώς οι μαθητές δημιούργησαν εργαζόμενοι σε ομάδες «ταξιδιωτικό οδηγό» με τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της διαδρομής προς αυτήν.

     Κατά κοινή ομολογία παιδιών, γονιών και δασκάλων η εκδρομή στη Βουλή, που θεωρείται κορυφαία ανάμεσα στις εκπαιδευτικές εκδρομές, φέτος πέτυχε τον πολύ σημαντικό μορφωτικό της στόχο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

alt

alt               

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL